Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Облепиха

…В едно царство-господарство, там, където се срещат водата и земята, поникнало вълшебно растение. Листата му били зелени, а зрънцата му – искрящооранжеви и пълни с животворна магия. Това растение хората нарекли “облепиха” и започнали да извличат от него чудодейно масло. То давало на хората сила – те рядко боледували, очите им сияели, косата им била гъста и блестяща, а кожата им – здрава. Малко по-нататък били направени интересни открития и станало ясно, че облепихата съдържа безброй полезни вещества. Славата на това растение се разнесла бързо и надалеч и днес този дар на природата е на почит в целия широк свят…

ОБЛЕПИХА – СТОЖЕРЪТ НА КРАСИВАТА КОЖА

Красивата кожа е, преди всичко, здравата кожа. И ако искате да имате здрава, еластична, копринена кожа, е нужна постоянна и внимателна грижа. Знаете ли, че за това могат да ви помогнат едни чудни малки слънчево-оранжеви плодчета?…

Облепиха – растение, известно под различни имена (морски зърнастец, ракитник, морски ананас), но причината за неговата известност е една – уникалното му чудодейно действие. Още в древни времена хората забелязали полезното влияние на това растение. Легендите за силните воини на Александър Македонски или блестящите гриви на конете на древните гърци се разказват и до днес.

Нека сега погледнем по-отблизо облепихата – растението, наречено „чудо“, което разполага с разнообразни и възхитителни свойства.

Облепиха (Hippophae Rhamnoides) е непретенциозно, студоустойчиво растение, което расте в красив храст или дърво. От древни времена плодовете на облепихата са един от най-известните природни източници на витамини А, С, Е, каротин, есенциални мастни киселини, флавоноиди и други, полезни за човешкия организъм вещества. Безценното оранжево масло е незаменим продукт при грижа за красотата.

Екстракти от облепиха се използват като активна съставка в продукти за грижа за кожата с подхранващо, ревитализиращо и възстановително действие. Поради високото съдържание на хранителни вещества от съществено значение за метаболизма на кожните клетки, то се прилага против бръчки, сухота и други симптоми на недохранване или преждевременно стареене на кожата.

Ефикасността на облепихата е доказана от съвременни клинични проучвания и лабораторни изследвания.

Съставът на облепиховите зрънца е впечатляващ!
Чиста статистика:
190 биологично активни вещества!

18 аминокиселини;
14 витамина;
11 микроелемента;
42 вида липиди

За сравнение:
В едно зрънце от облепиха има три пъти повече витамин А отколкото в един морков; 10 пъти повече витамин С отколкото в портокала; 7 пъти повече витамин Е, отколкото в бадема.

Витамин А е отговорен за хидратацията и еластичността на кожата; Витамин E удължава младостта на кожата. Не по-малко важен за кожата е витамин С, защото допринася за подобряването и поддържането на нейната еластичност. Други витамини (B, Р, К), също играят важна роля в поддържането на здравето и красотата на кожата ни.

Освен това, екстрактите от облепиха съдържат каротин, каротеноиди, токофероли, стероли, мастни киселини, както и … списъкът на веществата е много дълъг, затова най-добре да обобщим: С всички тези полезни вещества, облепихата е и незаменим помощник при козметична грижа. Продуктите с екстракти от облепиха прекрасно хидратират и спомагат регенерацията и защитните сили на кожата и са отлично средство при грижа за суха, повяхнала, отпусната и проблемна кожа. Подобряват нейния тонус, плътност и еластичност, а прекрасното им успокояващо, овлажняващо и подхранващо действие помага в борбата срещу бръчките и други неравности.

Тук идва нещо много важно. Независимо от средствата, които използвате, за да поддържате здравето и красотата си, има един компонент, без който няма да има резултат от усилията ви. Той се нарича постоянство. Нека внимателния и настоятелен подход се превърне в начин на живот. Така че планирайте 20 минути на ден само за себе си и тогава здравето и красотата ще останат с вас за години напред.