Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

Хидратираща и омекотяваща маска за лице с масло от облепиха

§

Днес захвърлих всяка мисъл, която започва с „трябва да…“ и прегърнах всяка една, която започва с „искам да…“.
И тъй, като днес искам красота и вдъхновение, идеята се появи: ще си направя маска за лице – без да бързам, с грижа и усмивка.
Кожата на лицето ми е суха, а от няколко дни, може би заради по-ниските температури навън, усещам леко изпръхване и опъване. Затова реших да забъркам нещо, което ще възвърне нейния комфорт и добрия вид.

Отворих хладилника. Яйчен жълтък – за хидратация, портокал – за освежаване. Чудесно! Друго? Мед – за омекотяване и почистване! И друго? Незаменимият ми помощник – маслото от облепиха, разбира се! В него са всички антиоксиданти – витамините А, Е и C. Освен това – каротин, есенциални мастни киселини, токофероли, както и … списъкът на веществата е много дълъг, затова най-добре да обобщя: С всичките си полезни вещества, облепихата е незаменим помощник при козметична грижа! Една домашно приготвена маска с масло от облепиха прекрасно ще хидратира и ще подобри състоянието на кожата на лицето ми. Идеята се избистри съвсем :

ХИДРАТИРАЩА И ОМЕКОТЯВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ
С МАСЛО ОТ ОБЛЕПИХА, МЕД, ЯЙЦЕ И ПОРТОКАЛ

Пуснах си любимата музика, облякох си мекия халат и предупредих всички вкъщи, че се отдавам на себи си и единствено на себе си. Ако някой иска нещо от мен – моля, след половин час. Така, де…
Измих много добре лицето с малкото бижу на Bynata . Удивително добре почиства порите на лицето този сапун с активен въглен!

И започнах:

За тази чудесна маска за лице с масло от облепиха ми трябват:

– 1 ч.л масло от облепиха
– 1 ч.л. мед
– 1 яйчен жълтък
– 1ч.л сок от портокал

Първо смесих маслото от облепиха

с меда.

След това, прибавих жълтъка.

Разбърках добре.

След това хапнах малко шоколад, за повече настроение, поприказвах си с приятелка по телефона (този път ми отне само 15 минути), направих си чай, на вратата звънна касиера на входа (още 15 минути, понеже ни върви приказката).

Когато бях готова за нанасяне на маската, без да се заплесвам по странични дейности, прибавих и сока от портокал (той се прибавя в най-най-последния момент преди нанасяне) и разбърках отново.

Ето, моята хидратираща и успокояваща маска с масло от облепиха е готова!

Нанесох я върху лицето с памучен тампон. А защо само върху лицето? Шията и деколтето ми да не би да не са важни?! Подарих и на тях от този витаминозен хранителен еликсир… Заредих един плейлист от рода на „Relaxing music for dreamers” и в следващите 15 минути блажено дремах под оранжевия пласт рядка каша, която малко по малко започна да се втвърдява. След 15 минути отмих с топла вода (не гореща) и завърших тези лично мои полезни и вдъхновяващи минути с нанасянето на любимия си крем за лице.

Voila! Кожата на лицето ми е чиста, мека и изглежда чудесно!
Разкрасих се, вдъхнових се, отпуснах нервата… чисто нов човек съм!

Обич, красота и вдъхновение,
Ваша Наталия

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code