Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

Признаците на стареене на кожата. Няма да им се дадем!

§

 Рано или късно, с напредването на възрастта, всеки от нас започва да забелязва признаци на остаряване на кожата. В някой прекрасен ден виждаме първите бръчици, промяна в овала на лицето или чувствителността на кожата.  Много са факторите, които причиняват стареенето на кожата. Срещу някои от тях сме безсилни, но на други можем да влияем успешно.

Това, което не можем да променим, е естествения процес на стареене. Той е неизбежен. Нормално е, с годините, кожата на лицето да загуби част от свежестта си. Забелязваме, че тя става все по-тънка, вероятно, по-суха и по-чувствителна. Медицинският термин за този тип стареене е „вътрешно стареене.“

Можем, обаче, да влияем на другия тип стареене, което засяга кожата ни -„външното стареене“.

Околната среда и начинът на живот влияят на външния вид на кожата.

Замърсената околната среда,стресът, преумората, тютюнопушенето, прекалената употреба на алкохол, а също и излагане на ултравиолетова светлина, стимулират производство на „свободни радикали“. Опасността за човешкия организъм идва от щетите, които свободните радикали могат да направят, взаимодействайки с важни клетъчни компоненти, като например ДНК, или клетъчната мембрана. Ако това се случи, клетките започват да функционират зле или умират. За да предотврати вредата от свободните радикали, тялото разполага със защитна система от антиоксиданти.

Витамините с антиоксидантни свойства са тези, които „улавят“ и неутрализират свободните радикали. Кои са тези витамини? Това са

 витамин А , витамин С и витамин Е.

Добрите новини са, че има едно растение, в което всички тези витамини се намират накуп.

То се нарича облепиха!


Всички тези изключително ценни антиоксидантни витамини присъстват в растението, наречено облепиха и с това тя се превръща в идеалният природен коктейл за подобряване на състоянието на целия наш организъм. Облепихата съдържа повече от 190 биологично активни съединения, които насърчават защитните сили на човешкото тяло, влияят добре при сърдечно-съдови заболявания и подобряват функцията на мозъка и нервната система.

Облепихата е незаменимо средство при грижа за здрава и красива кожа

Облепихата е била позната на билкарите отпреди поне хилядолетие. Това удивително растение има огромни заслуги при лечение на  кожни наранявания, изгаряния, рани, екземи, увредена от слънцето кожа и ожулвания. Едва наскоро, обаче, то започва да придобива силна популярност в козметичния свят. Все повече производители на козметика включват облепихови екстракти в своите продукти, защото изследванията доказват обилни количества каротин, каротеноиди, токофероли, стероли, мастни киселини и с това този природен дар си осигурява първенство и стабилна репутация като изключително средство при грижа за здраве и красота.

Нашата козметична серия Rhamnia Bynata/ Рáмния Байнáта е първата българска козметична серия с екстракти от облепиха. Името на серията идва от ботаническото име на облепихата – Hippophae Rhamnoides.

Запознайте се с хидратиращия дневен крем за лице, подхранващия нощен крем за лице и кремът за околоочния контур. Тяхната основна активна съставка е екстрактът от облепиха! Те са създадени след старателни проучвания и с много обич от водещи български технолози, а прекрасната им формула е подходяща за суха и нормална кожа, като ú осигурява постоянна нежна и ефективна грижа.

test

Продуктите от козметичната серия Рáмния Байнáта:

  • дават така необходимите за кожата хидратация и подхранване
  • ефективно помагат в борбата срещу бръчки
  • свиват порите
  • омекотяват, изглаждат и озаряват кожата и я правят еластична и сияйна

И не забравяйте:

Независимо от средствата, които използвате, за да поддържате здравето и красотата си, има един компонент, без който усилията ви ще са под въпрос. Този компонент се нарича постоянство. Нека внимателния и настоятелен подход се превърне в начин на живот! Така че планирайте 20 минути на ден само за себе си и вашия дневен ритуал и не пропускайте вечерната грижа. Тогава здравето и красотата ще останат с вас за години напред.

Нанасяйте Рáмния Байнáта всеки ден и нощ със самочувствие и усмивка!

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code