Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

Грижа на име Нощна
(тя е и нежна, и мощна!)

§

от Маргарита Симеонова
нощна грижа за лицето
За да обясним значението на нощната козметична грижа, ще започнем с няколко думи за

Структурата на кожата

Човешката кожа е най-големият орган на тялото и се състои от два основни слоя – дерма и епидермис. „Дерма“ се нарича вътрешният слой кожа, който e съединителна тъкан и смекчава въздействието на натиск и опъване върху тялото. „Епидермис“ се нарича външният слой. Той е най-тънкият и е отговорен за защитата от вредните влияния. За да функционира и изглежда добре кожата, има много условия, а едно от най-важните от тях е нейната способност да се самовъзстановява.

Възстановяване (регенерация) на кожата

Всекидневно тялото ни се справя с големи предизвикателства – лоши атмосферни влияния, отровни изпарения, преяждане или преумора… За наше щастие, то има една скъпоценна способност – способността да се самовъзстановява. Всеки орган в нашето тяло е в състояние да възвръща силите си и така да работи по-добре. Същото важи и за кожата, но освен, че функционира по-добре, възстановената кожа И изглежда по-добре.

Как да помогнем на кожата да се възстанови?

Започваме по-отдалеч: За да е здрава кожата, е важно да са здрави и другите органи на тялото. В основата на това са добрата храна, достатъчно количество сън, спорт и, колкото е възможно, по-малко стрес. Какво да направим, обаче, за повърхността?  Все пак, нея наричаме „външност“ и рядко се среща някой, който не желае тя да е възможно най-приятна.

Да, ще говорим за регенериращи козметични продукти! В частност – тези за кожата на лицето.

Повечето козметични продукти за лице имат дневна и нощна версия, тъй като в различното време от денонощието, имаме нужда от различна грижа. През деня кожата се нуждае от хидратация и защита, затова използваме дневен хидратиращ крем. През нощта – от подхранване и помощ при възстановяването(регенерацията). Затова си избираме нощен крем с подхранваща формула.

И сега – нещо много важно!

Всякакъв вид козметична процедура има най-добър резултат, когато сте напълно спокойна и освободена от стрес.

Тогава кожата абсорбира хранителните вещества по-добре, съответно действието им е по-ефективно. Логично, следва въпросът: А кога най-често цялото тяло и съзнание са в покой? Разбира се, че през нощта, когато спите и се усмихвате заради някой прекрасен сън. Значи, няма съмнение – трябва да се действа нощем!

Първата стъпка от нощната грижа е почистването на кожата. Полепналият прах и гримът не са добре дошли нощем, защото запушват порите. А това води до куп проблеми, освен, че кремът не може да попие в кожата. Затова, започнете нощта с добре почистено лице. Така вашия подхранващ нощен крем ще упражни магическото си въздействие без никаква пречка.

Следва Негово Превъзходителство Нощният Крем за лице. Обикновено той е по-богат като текстура от дневния. Той попива по-бавно и  съдържа повече хранителни вещества, които значително спомагат регенерацията на тъканите.

P1240263

Какво се оказва? Че през нощта имаме идеални условия за ефективна регенерация: богат подхранващ крем и кожа, която е в състояние да приеме съставките му безрезервно, защото е в състояние на спокойствие.

Ооо, моля, не казвайте, че вечер ви се спи! Да, ясно е – страшно сте изморени, нямате сили и неистово желаете да прегърнете възглавницата. Ами…, добре! Но да сте чували за възглавници, които попиват в кожата, за да я подхранят, хидратират и да ѝ подарят здраве и красота? Отделете само няколко минути всяка вечер за добро почистващо средство и наистина качествен крем за кожата на лицето. Така ще дойдат и красотата, и вдъхновението, и самочувствието!

Нашата позиция:

Нощният крем за лице е също толкова важен, колкото дневния!

(да не кажем и мъничко по-важен)

Той е основна част от цялостната грижа за добър външен вид на кожата и неизменна стъпка от пътя към красотата!

P1260367

Ние ви препоръчваме нощния подхранващ регенериращ крем за лице с екстракт от облепиха Рамния Байната . Той ефективно работи по възстановяването на епидермиса, защото съдържа всичко необходимо, за да намали щетите от деня, да подхрани кожата и да ѝ помогне да сияе и на следващото утро! При редовна и настоятелна употреба, ще забележите, че кожата ви е по-гладка и с по-хубав тен – сигурни индикации, че е щастлива! А вие ще сте готова за още един ден, в който да очаровате света! (Вижте как да започнете своя ден по специален начин ТУК. )

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code