Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

НЕ на стреса, ДА на красивата кожа!

§

Кожата е орган на тялото и, както всички останали органи, е свързана с останалата част от вашата физиология, включително и с мозъка. Това означава, че емоционалното ви състояние дава отражение и върху състоянието на кожата.

Ако ежедневието ви е спокойно, изпълнено с блаженство, любов, удоволствия и здравословна храна, тогава няма защо да ви мислим!

А вие, мили дами, които балансирате между работа и семейство, ставате рано, лягате късно, отглеждате деца, грижите се за още хиляди хора и неща, моля, прочетете следните редове:

НЯКОЛКО ПРОСТИ НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИТЕ СЪС СТРЕСА

– Намалете кофеина. Той изостря тревожността. Заменете го с билкови отвари.

– Осигурете си, макар и малко, лично време всеки ден, независимо дали ще е ритуалът с дневния хидратиращ крем Рамния Байната , ароматна вана с етерични масла, йога клас, разходка на слънце, или меко одеало с хубава книга.

mix

– Научете се да казвате “не”. Ако взимате много неща присърце, си осигурявате огромна доза стрес. Затова, правете внимателна селекция на всичките поводи да казвате „да“.

– Яжте предимно храни на растителна основа и пийте много течности.

– Не се отказвайте от сън – трябват ви 7-8 часа сън всяка нощ, така че тялото и умът ви да мога да си починат и възстановят.

bed-945881_640

– Спортувайте най-малко половин час на ден, или три пъти седмично в продължение на един час. Спортът е един от най-добрите стрес убийци, защото повишава нивото на ендорфините и подобрява кръвообращението (което също е от полза за кожата). Между другото, сексът също прави чудеса с ендорфините и кръвообращението.

young-couple-1031642_640

– Медитация? Чудо, и то – голямо! Казват, че оптималното време за медитация е 24 минути (една минута за всеки час от денонощието). Опитайте се да се съсредоточите върху дишането си, взирайки се в свещ, или просто наблюдавайте своите телесни усещания.

– Отделяйте време за някаква релаксираща процедура, като например масаж на лицето и тялото или акупресура.

alternative-1851027_640

– Бъдете съпричастни към своя ум. Когато усетите, че мислите ви летят с 250 км/час, просто…спрете. Дишайте. Направете списък на задачите, като отбележите и колко време ще отнеме всяка. Ако графикът ви показва, че закъснявате за среща, просто приемете, че светът няма да свърши, ако закъснеете.

Нали така?

Обич и усмивки,

Рамния

Коментари

Даниела каза:

Много добра статия! Интелигентна, позитивна, но не с този фалшив позитивизъм, който ни залива напоследък… Простички, но мъдри съвети. Дано достигнат до повече жени!

Коментарът е публикуван на 6 октомври 2014 в 10:01

Венцислава каза:

Аз бих добавила и повече пътувания. Като отидем на ново място, оставяме стреса на старото

Коментарът е публикуван на 6 октомври 2014 в 10:41

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code