Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

Точки за красота във всяка възраст – 40+

§

rose

Ето, че днес сте на 40! Някоя прекрасна сутрин се поглеждате в огледалото и като че ли с изненада откривате малки и не чак толкова малки линии и неравности, странен тен и , може би, петна и отпуснат контур на лицето. Чували сте, че на някои се случва в тази възраст, но никога, никога не сте предполагали, че ще се случи точно на вас! Подгответе се и запазете спокойствие! Лицето вече започва да издава своята възраст, но в днешно време има толкова много технологиги, продукти и нови съставки, че с повече любопитство и постоянство, всяка една жена може да намери своя начин за ефективно забавяне на признаците на стареене. Броят на продуктите и големият избор могат да бъдат объркващи, но на 40+ всяка жена би трябвало да има познания за себе си и за това, кое има добро и кое лошо влияние върху нея. Тоест, да има установен режим за грижа.
Първо да споменем практиката със сляпата вяра към препоръчаните или отричани от приятелки козметични средства. „Ау, този крем прави с моята кожа чу-де-са!“ Приятелката ви е във възторг и вие решавате, че онзи крем ще направи чудеса и с твоята кожа. „Ужасен крем! Никакъв ефект няма от него!“ И вие не посягате, не си и помисляте да изпробвате същия крем. Ако сляпо вярвате на приказки, рискувате да изберете неподходящ за вас крем за лице или да пропуснете някой изключителен продукт, който като че ли е създаден за вас. Една от най-важните стъпки при грижа за красотата през 40+ е изборът на правилния (вашия) продукт. И не си и помисляйте, че на 40 можете да прилагате същата грижа, както преди 10-15 години. 40+ са началото на специфичен период.

След като вече годините ви започват с четворка, следните ежедневни стъпки са от огромно значение:

1. Първото нещо, което задължително трябва да направите е да намерите добър ексфолиант. Ако през 30+ не сте обръщали сериозно внимание на този етап от грижата за лицето, сега трябва да го превърнете в навик. Ексфолирането е сред най-важните неща в рутинната грижа при 40+. Процесите на стареене са свързани с постепенно забавяне на естественото отделяне на мъртвите кожни клетки и регенерацията на свежи нови клетки. Ексфолирането е начин да помогнем на стария слой да даде път на новата сияйна повърхност. Така новите клетки ще се покажат в целия си блясък! Обикновено един нежен масаж с подходящ ексфолиант може да свърши много добра работа. Важното в случая е, да го прилагате само когато кожата е здрава и без раздразнения. Имайте едно на ум за продукти, които съдържат части от костилки. Те могат да са перфектното решение за тялото, но не и за лицето.

2. Нощна грижа.
Когато навършите 40 години, нощната грижа е с огромна роля за добрия външен вид на кожата. Нощният подхранващ и регенериращ крем е незаменим помощник. През нощта човешкият организъм се изчиства и регенерира. Докато вие спите, текат активни възстановителни процеси. Кожата също се опитва да се възобнови, но по време на 40-те това става по-бавно. Затова, преди да си легнете почистете лицето много добре с измиващ продукт или тоник, задължително нанесете любимия си околоочен крем, а след това – и нощен. Най-добре е те да са с хиалуронова киселина, алантоин и витамини.

3. Хранителен режим
Добре е да знаете, че хранителният режим има голямо влияние върху външния вид на кожата. Намерете своя най-подходящ начин на хранене, за да накарате лицето да изглежда в пъти по-добре! Красотата започва отвътре!
Повече плодове и зеленчуци, по-малко захар и тестени продукти! Опитайте се да забравите за пържените картофи и месо и се постарайте повече в салатите, като използвате най-вече зехтин.
Вода, вода, вода. Зелен чай. И червено вино (но не повече от една чаша и винаги с храна, за да избегнете дехидратация на организма). Казват, че Cabernet Sauvignon има най-добри антиоксидантни свойства.

4. Грим
През 40+ избирайте по-светли тонове и ги използвайте пестеливо. Руж в прасковен цвят и светло розово ще придадат на лицето по-свеж вид. Черната очна линия и тъмни сенки биха подчертали бръчиците, затова сега изберете цветове от по-светлата гама. През вашите 40+ може би ще забележите, че веждите оредяват. Подчертавайте ги с молив или сенки за очи, но нека цветът бъде близък до този на веждите. Устните ви може би не са така плътни и са позагубили цвета си? За очертаването им не използвайте ярко или тъмно червило. Заложете на коралово, розово и нюанси, близки до естествения вид на устните.

Четиридесетте ви години, са начало на нов поглед върху себе си. Може би ще трябва да положите повече грижи отколкото някога сте полагали, но го направете така, че да си заслужава! Сега е времето да намерите нови подходи, да опитате нови продукти и процедури и да откриете всичко, което ви прави по-красиви и ви кара да се чувствате харесвани и обичани. Освен избор на индивидуална грижа, ще имате нужда от постоянство, трезва преценка и усмивка.

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code