Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

Точки за красота във всяка възраст – 30+

§

robert-frost

През 30-те си години жените често разпределят силите си между кариера, малки деца и домакинства, но едно от най-важните неща, което не трябва да забравят, е грижата за себе си. Навиците, свързани със здравето и красотата на тялото и душата са от приоритетна важност (така, поне ние, разбираме нещата). Затова и тук ще стане въпрос за нещо повече от козметични средства. Накъде без почивка след незабравимия ви ден с безценното прохождащо дете, или без спорт след целодневно бодърстване на, иначе най-удобния, стол в офиса? Храненето също е едно полезно изживяване, което би било най-ефективно за красотата, ако става бавно и с удоволствие и съдържа много омега мастни киселини. Те се намират в сьомгата, орехите и зехтина. (Моля, някой да сподели рецепта с тези продукти:)

А сега – по същество:

Дори ако досега сте се грижили добре за външния си вид, най-вероятно ще започнете да забелязвате фини линии и първи бръчки по лицето, особено около очите и устата. Жените с по-тъмна кожа може би ще забележат промяна в нейния цвят, както и неравномерен тен. Тези с по-светла кожа, може би ще забележат хиперпигментация (кафяви петна) и зачервявания. Кожата става по-тънка и по-фина, има известна загуба на колаген, а възстановяването на клетките е започнало да се забавя.

Ексфолиране: В третото десетилетие от Вашия живот клетките на горния слой на кожата не се делят и отделят толкова интензивно. Сега е добре да пристъпите към ексфолиране (премахване на мъртвия слой клетки от повърхността на кожата). Правилото тук е да избягвате тежки ексфолианти. Най-добре е на този етап да изберете продукт с нежни микрочастици. Тук нощната грижа е по-важна от дневната, защото през нощта кожата е в режим на обновяване. Когато я освободите от мъртвия слой, тя по-лесно се възстановява.

Почистване: От изключителна важност! Почиствайте лицето си всяка вечер с мек измиващ препарат. И ако през 20-ти си години сте се прибирали сутрин рано от парти и веднага сте търсили възглавницата, то сега заспиването с грим няма да доведе до нищо добро. Не допускайте да си легнете с грим! През нощта кожата трябва да диша, а това няма как да се случи, ако порите са запушени от дебел пласт прах, примесен с грим, нали? Сутрин използвайте измиващ препарат или тоник с млечна киселина за по-добра хидратация.

Ежедневна грижа: Добре е ежедневната грижа за кожата на лицето да съдържа антиоксиданти, които ще защитават кожата от вредните свободни радикали. Сега е моментът да започнете с ежедневното нанасяне на крем за околоочния контур. За тъмните кръгове, използвайте такъв с витамин C, за подпухналостта – потърсете крем с кофеин, за допълнително овлажняване – използвайте крем с хиалуронова киселина.
През третото ви десетилетие защитата от слънцето е задължителна през всеки ден от годината, включително и през облачните зимни дни! Изберете продукти с UVA/UVB защита.

Тук идва нещо много важно. Независимо от средствата, които използвате, за да поддържате здравето и красотата си, има един компонент, без който усилията ви ще останат без резултат. Този компонент се нарича постоянство. Нека внимателния и настоятелен подход се превърне в начин на живот. Така че планирайте 20 минути на ден само за себе си и тогава здравето и красотата ще останат с вас за години напред.

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code