Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Блог

За щастието в няколко точки

§

joyangel

Много хора се оплакват, че щастието е привилегия на другите. Мрънкат пухтят, затварят се вкъщи и гледат много-много да не си подават носа навън, защото там дебнат все неприятни неща.

А какво наричаме щастие, всъщност?

Ето една гледна точка, която може да ви е интересна…

Щастието не е нищо повече от добра енергия, решителност, позитивна нагласа , начин на мислене и разглеждане на животът като място, пълно с възможности.

И така – за добрата енергия… Как да си я набавим…

Точка първа:

Започваме с качествен нощен сън. Свежестта и енергията са в основата на доброто настроение. Доста трудно е да се усмихваш, когато си уморен и изтощен, нали? Започваме като си легнем рано, с нагласата, че ще спим спокойно и пълноценно, за да настъпи нов освежаващ ден. Кой все още не е разбрал, че един добър дълбок сън може да промени света?

Точка втора:

Ако имате навика да прекалявате с яденето…хммм…понамалете количествата. По-лекият стомах работи по-добре. Заложете на леката храна, без да страдате, че тя ви дава по-малко енергия от някоя тлъста пържола. Някои тежки храни може би имат страхотен вкус и, всъщност, тлъстата пържола е в плановете ви от две седмици. Събудили сте се с мисълта за нея и момента, в който я усетите на небцето си…Е, няма как да я откажете!

Е, добре. Но я схрускайте по-късно през деня, а не по средата му. Спестете енергията си за творчество, а не за храносмилане по време на пиковите работни моменти . Тук съвсем не става въпрос за някакви диети, а за това да приключите с яденето минути, преди да се почувствате нахранени.

Решителност и добро настроение.

Точка първа:

Още в началото началото на деня, заявете намерението си за един незабравим ден . Заявете го на глас. Кажете на целия свята, че днес ще бъде един чудесен ден !

Втора точка:

Намерете песен, която харесвате и е в унисон с това намерение. Пуснете я и пейте! Лааа-ла-лааа!

И сега нещо от съществено значение – усмивката.

Точка първа и единствена:Усмихвайте се!

Забелязали ли сте, че когато сте в добро настроение и се разхождате с усмивка на лицето, другите хора много бързо отговарят на вашето добро настроение. Вероятно всеки ще ви отвърне с усмивка и ще почувствате радостта от приятелството и лекотата на пълноценното общуване. Така е! Понякога не противоположностите, а еднаквостите се привличат. Положително + положително :) И се случват разни вълшебства – някой ще ви отстъпи реда си на опашка, друг ще ви упъти подробно към непознат адрес, трети ще ви подари шоколад! Някои го наричат късмет, други – щастие. Каквото и да е – то се полива с усмивки. Затова – осигурете му ги!

Дойде ред и на големите очаквания…

Казват – големи очаквания-големи разочарования. Не! В крайна сметка всеки вижда нещата така, както иска да ги види. Ако очаквате, че дъждовният ден ще е ужасен – да, той ще е ужасен. Но ако сте решили, че има и нещо хубаво в сивия студен дъжд – то задължително ще има! Най-доброто нещо, което можете да направите за себе си е да очаквате най-доброто!

А ако не се получава от първия път, или от втория – ще се получи от третия. Трябват тренировки!

Следваща точка – колко мислите, че заслужавате?

Отговорете си съвсем честно, изтъквайки, разбира се, най-добрите си качества и постижения. Защото ще получавате от живота толкова, колкото си мислите, че заслужавате. Как сте със самочувствието? Мислите ли, че вие имате право на прекрасен ден, на срещи с прекрасни хора, на смях, на добро настроение, на удоволствия? И какво означава „заслужавам ли?“ Разбира се, че да!

Просто дръжте очите и сетивата си отворени и наблюдавайте. Когато възможността почука на вратата ви, със сигурност ще я видите!

Ето това е и не е трудно!

Точки за вас: от Rhamnia Bynata

А формата за коментари е на разположение, за да споделите своите мнения по въпроса за усмивките и други спасители от сивото на ежедневието!

Оставете Вашето мнение:

Въведете показаните символи:

*

code