Rhamnia Bynata

Рамния Байната

натурална козметика с екстракт от облепиха

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ
ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН BYNATA.COM
Настоящите общи условия регламентират отношенията между “Байната” ООД, гр. София, ул.“Гео Милев“ 49А, ет.6, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 202056537, собственик на уебсайт bynata.com и лицата, ползващи онлайн магазина, находящ се на www.bynata.com.
С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, Потребителят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.
ТЕРМИНОЛОГИЯ
“ПОТРЕБИТЕЛ”– всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата www.bynata.com, както и потребител по смисъла на ЗЗП.
„ТЪРГОВЕЦ“ – собственикът на електронния магазин bynata.com – “Байната“ЕООД
“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.
“ЗЗЛД”– означава Закон за защита на личните данни.
“САЙТ” – означава уебсайта, находящ се на www.bynata.com
“ОНЛАЙН МАГАЗИН”– означава виртуалният магазин, находящ се на www.bynata.com, чрез който могат да се закупуват стоки през интернет.
“ЛИЧНИ ДАННИ” – означава данни по смисъла на ЗЗЛД.
“НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ”- означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.
„ПОРЪЧКА” е индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки от www.bynata.com.
„УСЛУГИ” са всички действия, осъществявани от “БАЙНАТА” ЕООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.bynata.com
ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА
Обект на продажба в този уебсайт са различни продукти под марката „Байната“.
Всички покупки на продукти от bynata.com са за лична употреба и не могат да бъдат препродавани или използвани с търговска цел.
ЦЕНИ
Всички цени на продукти на „БАЙНАТА“ ЕООД, посочени в този сайт са в български лева, с включен ДДС и не включват цена за доставка.
РЕГИСТРАЦИЯ
Регистрацията в интернет магазина bynata.com не е задължителна. Тя единствено улеснява клиента при следваща поръчка, тъй като няма да се налага повторно въвеждане на данни за доставка.
НАЧИН НА РАЗПЛАЩАНЕ
Разплащането става с наложен платеж в брой при получаване на стоката. След като е получил пратката на посочения адрес, Потребителят заплаща сумата на представител на куриерската фирма.
ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ
След като получим Вашата поръчка, ние ще се свържем с Вас на е-mail адрес, за да потвърдим получаването на поръчката.
ДОСТАВКА
Заявената стока се доставя чрез куриерска фирма Speedy (Спиди) до посочения от Потребителя пресонален адрес или адрес на офис на Speedy.
Заявената стока се доставя на посочения от Потребителя адрес в рамките на 2 работни дни след обработка на поръчката.
Поръчки, направени след 15.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден.
Заявки, направени в събота и неделя се обработват в понеделник.
„Байната“ ЕООД не носи отговорност за забавена пратка по вина на куриерската фирма.
Доставката на продукти с обща стойност над 30 лв. е за сметка на “БАЙНАТА“ ЕООД.
Цената за доставка на поръчки под 30 лв. е 3.00 лв. до офис на куриерска фирма Speedy и 4.50 лв до персонален адрес.
Доставки с фиксиран час се заплащат допълнително, според тарифата на куриерската фирма.
При сгрешен или липсващ продукт, заявените продукти се изпращат до два работни дни, като разходите по доставката са за сметка на “БАЙНАТА“ ЕООД.
При повреда на външния вид на стоката, която се е случила при транспорта, следва да се свържете с куриера.
ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА
Стоката се предава на адрес, посочен от Потребителя. Потребителят получава стоката след заплащане чрез наложен платеж.
Ако в срока за доставка Потребителят не вземе доставената стока или не бъде открит в този срок, “Байната“ ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може получи стоката и след изтичане на срока за доставка, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка.
ОТКАЗ ОТ СТОКАТА
Потребителят има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид, в който са получени. Пoтpeбитeлят имa пpaвo дa ce oтĸaжe oт отношенията си с Търговеца, упоменати в Общите условия, oт paзcтoяниe, бeз дa пocoчвa пpичинa, бeз дa дължи oбeзщeтeниe или нeycтoйĸa и бeз дa зaплaщa ĸaĸвитo и дa e paзxoди, c изĸлючeниe нa 1) дoпълнитeлнитe paзxoди зa дocтaвĸa нa cтoĸитe, ĸoгaтo пoтpeбитeлят изpичнo e избpaл нaчин нa дocтaвянe нa cтoĸитe, paзличeн oт нaй-eвтиния вид cтaндapтнa дocтaвĸa, пpeдлaгaнa oт тъpгoвeцa и 2) paзxoдитe зa вpъщaнe нa cтoĸитe.
Зa yпpaжнявaнeтo нa пpaвoтo нa oтĸaз oт отношения, тъpгoвeцът пpeдocтaвя нa пoтpeбитeлитe cтaндapтeн фopмyляp пo oбpaзeц. Cлeд като получи пoлyчи oтĸaз, Тъpгoвeцът тpябвa дa пoтвъpди пoлyчaвaнeтo мy нa Пoтpeбитeля.
“Байната“ ЕООД се задължава да възстанови на потребителя заплатените от него суми в пълен размер не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от поръчаните стоки, при условие, че са в горепосочения запазен търговски вид.
РЕКЛАМАЦИЯ
Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствията с договореното. В случай, че има несъответствия, Потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях на e-mail адрес rhamnia@bynata.com .
ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата.
Всеки Потребител се задължава:
да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове

да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.

да уведомява незабавно Търговеца за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги

да не извършва злоумишлени действия
да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна , същата се счита за възмездна.
Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин bynata.com имат право:
да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България
да се информират относно своята поръчка
да получат с доставка заявените продукти, като доставката се извърши на посочения за доставка адрес, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите „Общи условия” ред
да проверят състоянието на доставените от куриера стоки, преди да ги заплатят
Потребителят има право да откаже поръчка по всяко време.
ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА
Търговецът има право:
да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение.
да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.
да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.
Търговецът не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.bynata.com.
Търговецът се задължава:
след получаване на плащането да прехвърли на потребителя собствеността на заявената за покупка от него стока
да достави в срок заявената за покупка стока
да проверява за изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
ЛИЧНИ ДАННИ
“Байната“ ЕООД защитава личните данни на потребителя, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Потребителят е предоставил неверни данни.
Личните данни, които сайтът получава при регистрацията, ще бъдат използвани единствено и само за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Сайтът гарантира, че личните данни на потребителите няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ
Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на ТЪРГОВЕЦА, съобразно българското законодателство.